Vi söker:

Erfaren systemutvecklare

Vill du vara en del av ett litet produktbolag som utvecklar viktiga och samhällskritiska system för att hålla Sverige i rullning? Lockas du av en roll där du kan se helhetsbilden och får vara delaktig från start till slut? Som utvecklare hos oss på Cactus Rail får du vara med och bidra i hela kedjan. Vi har högt i tak, korta beslutsvägar och en hjälpsam kultur- nu söker vi nya utvecklarkollegor!

Att samarbeta med Cactus Rail är enkelt. Med deras erfarenhet och helhetssyn, vet de vad som krävs och vad som behöver göras.”

— Bengt Nilsson, Trafikförvaltningen (SL).

Work with us

Systemverifierare

Mölndal – Hybrid arbetsplats

Cactus Rail har ett finger med i mycket som rör svensk järnväg och tunnelbana. 99% av svensk järnväg har faktiskt ett Cactus-system. Cactus Rail utvecklar bland annat trafikledningssystem till Stockholms Lokaltrafik, kommunikationsplattform för standardisering av Europeisk Järnväg och står precis klara att driftsätta sin toppmoderna Analytics-plattform.
Läs mer om deras produkter här!

Kritiska trafiklednings- och beslutsstödsystem är både kul och ansvarsfullt. Cactus Rails utvecklare levererar hållbara lösningar och drivs av att deras produkter upplevs som lättanvända och pålitliga. Du som ny kollega kommer bli en del av en kultur som är hjälpsam, prestigelös och samarbetsorienterad- vi kommer som oftast gemensamt fram till de bästa lösningarna. Du kommer vara med och bidra ytterligare till framsteg i branschen, alltid i närhet till våra kunder.

Vad vi söker

Våra produkter växer och frodas och vi behöver av hälsosamma skäl bli fler utvecklare! Vi söker dig som brinner för vad man kan åstadkomma genom systemutveckling och som lockas av att tillhöra ett litet produktbolag som gör bra saker för samhället och dess invånare.

Vi ser gärna att du har en civilingenjörsexamen och att du genom några års erfarenhet av objektorienterad systemutveckling kan jacka in och bidra i våra tekniska miljöer. Du har arbetat med C++, Linux eller Python och med fördel inom automatiserade verktygskedjor och mjukvaruflöden. Eftersom vi är ett mindre bolag är samtliga utvecklarroller breda- det är därför värdefullt om du tidigare arbetat devops-influerat med CI/CD, byggmiljöer, dockerisering, microservices, systemarkitektur eller testautomatisering. Personlighetsmässigt är det en bra träff om du

  • tycker att göra skapa applikationer som gör skillnad och påverkar samhället
  • motiveras av utmaningar som får dig att växa och trivs med att förenkla komplexa system
  • växer med ansvar och föredrar teamarbete

Cactus Rail värdesätter självgående och breda individer. Är en duktig utvecklare med intresse för att göra skillnad genom C/C++ programmering vill vi gärna prata vidare med dig. Vi ingår i samhällskritisk infrastruktur, så för anställning är det krav på svenskt medborgarskap och även flytande tal i svenska och engelska.

Våra tekniska miljöer

Kort kan vi säga att vi idag består av ca 10 utvecklare, fördelade i tre produktteam. Vi arbetar scrum-ish i 3 veckors sprintar med dailys och retros. Vår teknikstack är C++ på Linux-plattform med mycket Python runtomkring. Vi kör Gitlab och CI/CD i Jenkins och alla utvecklare arbetar med hela kedjan.

Varför Cactus Rail?

Vi är det stora produktbolaget i liten kropp. Vi tror att om du känner igen dig i ovan beskrivning, kommer du att trivas i vår miljö där du ges stor inflytande i produktutvecklingen. En känsla av ansvar och stolthet. Vi hjälper våra kunder med både trafiklednings- och övervakningssystem, kommunikations-och integrationsplattformar samt BI/Analytics-plattformar. Genom att sammanlänka delsystem och skapa maximal nytta utifrån existerande infrastruktur, ser vi nya möjligheter att skapa nya lösningar!

Intresserad av att veta mer?

Tjänsten är en tillsvidareanställning vi erbjuder ett hybridupplägg mellan kontor- och hemarbete. I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Experis. Har du intresse av att veta mer så kontakta vår ansvariga rekryterare Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com. Varmt välkommen med din ansökan!