Cactus Rail - Årets Tillväxtföretag och Årets Tillväxtledare

Årets Tillväxtföretag och Årets Tillväxtledare

2016-06-01

Årets Tillväxtföretag och Årets Tillväxtledare

När Business Region Göteborg i dag utsåg Årets Tillväxtföretag och Årets Tillväxledare var Cactus som enda företag nominerade i båda klasserna.

Motiveringen till utmärkelsen som Årets tillväxtföretag

”Cactus arbetar för att säkra och optimera driften av samhällsviktig infrastruktur. Med en både kraftigt ökad omsättning och tillväxt gör Cactus skäl för sitt namn på växten som lever och frodas i en tuff miljö och som ställer hårda krav på anpassning och hållbarhet. Verksamma sedan 1974 lever Cactus också själva sin devis. Ett företag med kompetens och erfarenhet som är att lita på och som håller i längden.”

 

Motiveringen till utmärkelsen Årets Tillväxtledare

”Fredrik Bergström är en engagerad och positiv ledare som med ett fantastisk teamfokus drivit företaget Cactus från ett bolag till två. Mån om sina anställda, arbetar han aktivt med företagskultur och värderingar, och har verkligen förmåga att både motivera sina medarbetare och få dem att växa. Med en ödmjuk inställning och ett entusiasmerande sätt, har han lyckats driva företaget framåt på ett fantastiskt sätt i en tuff miljö med hårda krav.”

 

High tech och clean tech i ett och samma bolag

Cactus utvecklar och levererar ­system för att styra, optimera och övervaka samhällsviktig infrastruktur i Sverige och i Europa. I november 2015 tecknade Cactus Rail en järnvägsorder på över 100 miljoner kronor för modernisering av den svenska järnvägen.

– För mig handlar det mycket om att släppa lös och möjliggöra kraften i teamen. Att stimulera instinkt, mod och upptäckarlusta. Att bejaka skapandekraft. Men också att hänga i och vara nära, även när det regnigt och kallt – långt ut på löparspåret säger Fredrik Bergström, vd på Cactus Rail.

Cactus Utilities fortsätter att expandera.

– Det går bra för oss och vi kommer expandera betydligt, inte minst i Göteborg. Vi söker därför just nu personer som vill jobba i teknisk framkant som automationsingenjör eller systemutvecklare. Våra produkter gör skillnad för både människor och miljö, vilket många tycker om att arbeta med, säger Elisabet Svensson vd på Cactus Utilities.

 

Om Cactus Utilties och Cactus Rail

Cactus levererar system för stora delar av Sveriges vatten och energiförsörjning och har ett 100-tal kunder med samhällsviktig infrastruktur. Bland kunderna finns såväl nordiska infrastrukturägare som globala järnvägs­aktörer. Kaktusen har gett namn åt våra företag. Den lever och frodas i en tuff miljö som ställer hårda krav på anpassning, utveckling och hållbarhet. Precis som vi och våra system.

 

Om Business Region Göteborg

Business Region Göteborg arbetar för att skapa förutsättningar för hela regionens näringsliv genom att bistå med kunskap, kontakter och arenor för samverkan. Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen.

 

Mer information
Lovisa Öhnell, Styrelseordförande Cactus Utilities AB, 0707–97 91 90,
Elisabet Svensson, VD Cactus Utilities AB, 031-86 97 38
Fredrik Bergström, VD Cactus Rail AB, 0705-81 26 38
Eva-Lena Albihn, vVD Business Region Göteborg, 031-367 61 31