Cactus Rail - Årets Tillväxtledare finns i Mölndal på Cactus Rail

Årets Tillväxtledare finns i Mölndal på Cactus Rail

2016-06-01

Årets tillväxtledare finns i Mölndal på Cactus Rail

I dag utsåg Business Region Göteborg Årets tillväxtledare: Fredrik Bergström, vd på Cactus Rail i Mölndal. Cactus var som enda företag nominerade i två klasser: Årets Tillväxtföretag samt Årets Tillväxtledare.

Motiveringen till utmärkelsen: ”En fulländad teamledare som visat på goda ledaregenskaper och förmåga att låta sina medarbetare växa. Med entusiasm och ödmjukhet har han skapat en attraktiv arbetsplats och drivit sitt företag mot nya tillväxthöjder. I en tuff bransch med hårda krav, har han gått från ett till två företag utan att ge avkall på sina värderingar. Och med stort fokus på företagskultur är det en mycket värdig vinnare av priset Årets tillväxtledare.”

 

High tech och clean tech i ett och samma bolag

Cactus Rail utvecklar och levererar tåglednings­system för att styra, trafikoptimera och övervaka järnväg i Sverige och i Europa. I november 2015 tecknade Cactus Rail en järnvägsorder på över 100 miljoner kronor för modernisering av den svenska järnvägen.

– För mig handlar det mycket om att släppa lös och möjliggöra kraften i teamen. Att stimulera instinkt, mod och upptäckarlusta. Att bejaka skapandekraft. Men också att hänga i och vara nära, även när det regnigt och kallt – långt ut på löparspåret säger Fredrik Bergström, vd på Cactus Rail.

 

Om Cactus Rail

Cactus levererade det första tågledningssystemet redan tidigt 90-tal till Storstockholms Lokaltrafik (SL). Bland kunderna finns såväl nordiska infrastrukturägare som globala järnvägs­aktörer. Kaktusen har gett namn åt vårt företag. Den lever och frodas i en tuff miljö som ställer hårda krav på anpassning, utveckling och hållbarhet. Precis som vi och våra system.

 

Om Business Region Göteborg

Business Region Göteborg arbetar för att skapa förutsättningar för hela regionens näringsliv genom att bistå med kunskap, kontakter och arenor för samverkan. Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen.

 

Mer information

Lovisa Öhnell, Styrelseordförande Cactus Rail AB, 0707–97 91 90, lovisa.ohnell@segersta.eu
Fredrik Bergström, VD, Cactus Rail AB, 0705–81 26 38, fredrik.bergstrom@cactusrail.se
Eva-Lena Albihn, vVD Business Region Göteborg, 031-367 61 31, eva-lena.albihn@businessregion.se